Marijampolės skyriaus pirmininkė Jurgita Mikulionė: „mes kuriame projektus, kurie turi išliekamąją vertę“

Marijampolė – vienas iš stipriausių Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos skyrių, buriantis jaunų žmonių bei vedantis į priekį visą jaunimo sąjungą. Šiame mieste gimsta idėjos, kurios išplinta visoje Lietuvoje bei tampa gražia tradicija jas tęsti kiekvienais metais. Ne be reikalo, čia jaunimiečiai pradėjo švęsti savo sąjungos atsikūrimo 30-metį. Šventė sodindami medelius Ramybės parke.

Todėl šiandien norime pasikalbėti su šio skyriaus pirmininke Jurgita Mikulione apie įgyvendintus projektus, jų svarbą šiam miestui bei Marijampolę – ką jaunas žmogus čia gali veikti.

26 (1)

Marijampolės skyriaus pirmininkė Jurgita Mikulionė LSDJS 30-mečio šventėje

Per Jaunimiečių atsikūrimo 30-metį Marijampolėje buvo sodinami medžiai. Kaip auga šis parkas?

Kadangi dabar šaltasis periodas, kasdien netenka nuvažiuoti. Todėl to augimo proceso nuolat nematome. Tikiu, kad pavasarį ir su pačiais Marijampolės skyriaus nariais gan dažnai nuvažiuosime. Tai yra Ramybės parkas – vieta, kur dažnai renkasi jaunimas tiesiog pasėdėti šalia upės, gamtoje. Vaizdas labai gražus. Tad tikiu, kad tie medeliai labai papuoš šią vietą.

Kodėl pasirinkot pasodinti medelius, o ne kažkaip kitaip paminėti šią sukaktį?

Labai norėjome sukurti išliekamąją vertę. Kad tai nebūtų tiesiog eilinis gimtadienis. Ir pati idėja buvo: visų skirtingų skyrių nariai simboliškai pasodino po medelį. Ir dabar atvykę į Marijampolę bet kokiais reikalais, visada galės užsukti į šį parką ir pasidžiaugti savo darbu bei rezultatu. Tai tampa savotiška jaunimiečių bendra vieta. Taip pat Europos Parlamento narys Juozas Olekas pažadėjo parką papuošti padovanotu suoliuku.

Be to, mūsų viena iš vertybių yra ne kirsti, o sodinti. Tik toks dalykas turi išliekamąją vertę.

74595033_2186723704766304_8411102057989144576_n73013772_10157667445089621_8412689465016844288_o

LSDJS nariai iš visos Lietuvos sodina medelius Marijampolės Ramybės parke.
Taip jaunimiečiai pradėjo švęsti savo sąjungos 30-metį

Pakalbėkime apie tavo įstojimą į pačią organizaciją. Kodėl pasirinkai jaunimiečius?

Įstojau į organizaciją 2018 metų pradžioje ir 2019 metų pradžioje tapau Marijampolės skyriaus pirmininke. Mane labai sužavėjo žmonės, kurie sudarė šią bendruomenę. Tu čia turi galimybę realizuoti savo idėjas, dalintis mintimis bei daryti gerus darbus vardan savo krašto. Per šiuos metus supratau, jog čia galiu nuveikti šį tą daugiau nei būčiau galėjusi nuveikti viena ar kitoje organizacijoje.

Ši organizacija kartu man davė daug: kaip pirmininkė išsiugdžiau kantrybę ir išmokau bendrauti su ypatingai skirtingų charakterių bei amžiaus žmonėmis.

Manau, kad pavyko įgyvendinti savo užsibrėžtus tikslus – organizacija Marijampolėje yra labiau matoma, įgyvendina projektus, kurie žinomi visoje Lietuvoje.

Apie kokius projektus tiksliai kalbi?

Vienas iš didesnių renginių yra „Pažink Marijampolę“, kuris sutraukia jaunų žmonių, norinčių sužinoti vis naujų dalykų apie savo kraštą. Taip pat akcija „Apgaubk gerumu“, kuri suvienija visus geros valios žmones – lankom šv. Kūčių rytą senolius. „Būk pirmūnas“ – tai projektas, kuris kviečia žmones prisidėti prie kanceliarinių priemonių įgijimo vaikams, kurie gyvena nepasiturinčiose šeimose. Šis projektas vyksta jau 11-tus metus ir yra išplitęs visoje Lietuvoje. Tai aš manau, LSDJS Marijampolės skyrius užima ryškų vaidmenį šiame mieste.

78107715_10157552703775853_5433114546900303872_111

Marijampolės skyriaus nariai ir LSDJS pirmininkas Vaidas Rusys Kalėdiniame vakare, kuriame buvo apdovanoti aktyviausi nariai daugiausiai nuveikę sąjungoje ir visoje Marijampolėje.

Tu pati pasirinkai gyventi ir kurti, įgyvendinti šiuos minėtus projektus Marijampolėje. Kaip manai, ką jaunam žmogui gali duoti šis arba kitas mažesnis Lietuvos miestas?

Mažesniuose miestuose yra lygiai taip pat nemažai galimybių kaip ir Vilniuje, kur jaunas žmogus gali save realizuoti.

Neužtenka tik baigti mokslus, nes tokiu atveju mes visi esame vienodi. Veikimas kažkokiose organizacijose yra savęs auginimas.

Jurgita

Jurgita Mikulionė jaunimiečių 30-mečio šventėje

Kiekvienas jaunas žmogus turėtų išbandyti save savanoriškose organizacijose, nes įgyjama neįkainojama patirtis. Tokių organizacijų Marijampolės mieste yra nemažai, o kad savanorystė taptų dar populiaresnė, jaunimui sudarytos sąlygos savanoriaujant „užsidirbti“ 0,25 balo stojant į aukštąsias šalies mokyklas.

Išskirtinai palankios galimybės kurti savo verslus. Galima siekti karjeros valstybės tarnyboje arba didelėse ir perspektyviose verslo įmonėse. Taip pat veikti politikoje.

Ar jums patiems šie metai buvo lengvi? Kokie šie metai buvo Marijampolės jaunimui?

Metų pradžia buvo kupina iššūkių, tam tikrų kliūčių. Tačiau pavyko tinkamai bei laiku suvaldyti situaciją. Galiu pasidžiaugti tikrai puikiais santykiais su aktyviais nariais. Manau, mes rodome gerą pavyzdį šiame mieste, kuriame projektus, kurie turi didelę išliekamąją vertę ir dovanojame geras emocijas. Tikiuosi, kad kitais metais pavyks pasiekti ir dar didesnių tikslų ir neteks susidurti su kažkokiais negatyviais iššūkiais.

61587532_10157288315154621_1860764623595110400_o

LSDJS Marijampolės skyriaus nariai miesto šventėje

Trusted by Immediate Edge Official Website