Paskutinę lapkričio savaitę – kampanijos #GoLoudVolunteers startas

24197217_1537053209693931_457413253_o

1985 m. gruodžio 5 d. Tarptautinę savanorių dienos minėjimo iniciatyvą iškėlė Jungtinių tautų organizacija, siekdama parodyti savanorystės reikšmę ir potencialą. Ši diena buvo skirta, kaip galimybė savanoriams bei savanoriška veikla užsiimančioms organizacijioms, didinti visuomenės supratimą apie savanorystę ir būti pripažintiems dėl indėlio į visuomeninį gyvenimą.

Lapkričio 29d. Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga startuoja su kampanija #GoLoudVolunteers. Jaunimiečiai minėdami šių metų Tarptautinę savanorių dieną, nori atkreipti dėmesį į savanorystės svarbą, socialines problemas ir pačius savanorius visame pasaulyje.

Kampanijos iniciatorius, Vaidas Rusys, mini, jog kampanija neša dvi pagrindines žinutes: „Pirmoji žinutė yra #GoLoudVolunteers, kuria siekiame atkreipti dėmesį į savanorystę, savanorius, kaip į vieną iš reikšmingų veiksnių, kuriančių bendruomeniškesnę ir solidaresnę visuomenę. Antroji kampanijos žinutė yra #VolunteersAreChanging, kuria norime atkreipti dėmesį į įvairias socialines problemas bei socialinę atskirtį. Parodyti, jog mūsų savanoriškos veiklos indėlis gali padėti šias problemas išspręsti. Taip pat norime paskatinti jaunus žmones labiau įsitraukti į savanorišką veiklą, nes savanorystė keičia visuomenę ir mūsų aplinką“.

Ši kampanija yra sudaryta iš dviejų veiksmų. Pirmasis veiksmas – žinutė socialiniuose tinkluose. Startuojama lapkričio 29 d., baigiama gruodžio 6 d. Antrasis – “imtis veiksmo”, t.y. savanoriauti. Kviečiame jaunus žmones gruodžio 4 -5 d. savanoriauti organizacijose, dirbančiose su atskirties grupėmis, ir savo įspūdžiais dalintis socialiniuose tinkluose.

Norintys prisidėti prie kampanijos įgyvendinimo – rašykite:  info@jaunimieciai.lt

Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos informacija

Trusted by Immediate Edge Official Website